使用旧的API来实现接口

作者: rain 分类: 移动 发布时间: 2012-04-20 19:54 6 条评论

这节内容介绍如何在旧版本上模仿新版本的功能。

选择一种替代方案

在旧版本中实现新的UI特性的最具挑战性的任务就是:选择一种旧版本支持的替代方案。有时候使用旧版本中的UI特性可以模仿新的UI特性。例如:

There generally isn’t a one-size-fits-all solution for backporting newer UI components to older devices. Be mindful of the user experience: on older devices, users may not be familiar with newer design patterns and UI components. Give some thought as to how the same functionality can be delivered using familiar elements. In many cases this is less of a concern—if newer UI components are prominent in the application ecosystem (such as the action bar), or where the interaction model is extremely simple and intuitive (such as swipe views using a ViewPager).

使用旧的API实现Tabs

这里我们使用 TabWidget
TabHost
来模拟抽象的API功能。具体的实现类为 TabHelperEclairCompatTabEclair,名字暗示了该实现只支持Android 2.0 (Eclair)以后的版本。

CompatTabEclair 实现中保存了tab的属性(比如 文字和图片)。

TabHelperEclair 实现中使用
TabHost 控件来创建
TabHost.TabSpec对象和tab指示器。

现在有两种不同的CompatTabTabHelper实现方式了:
一种用于3.0+系统,一种用于2.0+系统。在下面将接续介绍如何在不同的系统上使用对应的实现。

本文出自 云在千峰,转载时请注明出处及相应链接。

本文永久链接: http://blog.chengyunfeng.com/?p=404

Ɣ回顶部